3 Eylül 2009 Perşembe

ES-ES li gözüyle A Milli Takım



  Öncelikle şunu belirtmek isterim.Bu ülke topraklarında yaşayan her Türk evladı üzerinde ülkemizin şanlı bayrağını en tepede görmek ister.Özellikle açılım ayağına bizim değerlerimize şehitlerimize saygısızlık yapıldığı şu günlerde,bir milli zafer ilaç gibi olacak.Bunu bütün kalbimizle ve dualarımızla istiyoruz.
  Ancak değinmek istediğim konular milli takımda yanlış giden ve böyle gidecek olursa ülke futboluna daha fazla zarar verecek olan şeyler.Tabiki herkesin tahmin ettiği gibi oyuncu seçimi.3 örnekla başlamak istiyorum.1.si ülke gündemini fazlasıyla meşgul eden ismail köybaşı.Bilindiği gibi antepte parlamıştı.Antepi iyi takip edenler ismailin geçen sene de bu seneki formunda oynadığını,hatta bazı asistleriyle yıldızlaştığını hatırlar.Bir ispanya maçı vardı.Grubumuzun kader maçıydı.Rakip İspanya avrupa şampiyonu.Gerçektende futbol sözcüğü onlar oynamaya başladıktan sonra sözlüğe girdi desek abartmış olmayız.Zaten beyin barça akademisi.Neyse konumuz ispanya değil.O maçta geri de ibrahim üzülmez i sol bekte oynatmıştı Terim.Karşısında oynayan ramos nerdeyse maçın adamı olmuş(tam mevki olarak olmasa da aynı kanattalar) ve rövaşata dahi denemişti maçta.Tamam stoper olarak koydun hakan baltayı.Ama bu çocuk haketmedi mi hocam milli takımı??Sol kanadımın otoban oldu.Xavinin bir pası Ramosa hala aklımda.Ama ismail bjkye gelince birden milli takımın uzun yıllar sol bekini koruyacak.... vs diye yazılan adam oldu.Bjkye gelince bu adam futbol mu öğrendi sevgili fatih terim (!)Kimse de birşey demedi.İbrahim üzülmez yazıldı çizildi.Formda denildi.Artı ismailde bjkye gelince çok çalıştım milli takıma geldim dedi.Fanatik gazeteside bunu manşetten verdi.Yani medya,futbolcu kanıksamış artık durumu.Şikayetçi değil halinden.Almasa bjk bu adamı adam beni niye milli takıma almadın hocam demeyecekti yani.
   2. örnek mustafa sarp.O da eminim şimdi çok mutludur.Çalıştım girdim milli takıma der.Kabullenmiş düzeni.3. örnek ise ilk iki örnekten farklı.Milli sağbekimiz sabri.Genç sabri.Gelecek vadededn büyük yetenek sabri.Tamam kendisi belki vasatın üzerinde bir futbolcu olsun.Ama en iyi halinden bile daha iyi sağbekler var bu ülkede.Sırf çok koştuğu ve gs de oynadığı için bir futbolcuyu milli takıma alamazsın.Şimdi adam Lahmı geçip gol attırdı diyelim.Peki çek cumhuriyetinden yediğimiz 2. gol de o adamı kim kaçırmış buna bakar mısınız??Daha tam hatırlamamakla birlikte Almanya maçında da fazlasıyla hatalı olduğunu hatırlıyorum.Hadi ülkede futbolcu olmasa tamam derim çıkıp oynasın napalım.Ama öyle değil işin aslı.Bizim takımdaki koray bile sabriden daha iyi.Her maçını izlemesem derim ki taraflı gözle bakıyorum.Ama biz bu adamı 3 senedir her hafta izledik neredeyse.Ben direk koray oynasın demiyorum.En iyi o da demiyorum.Ancak sabriden iyi bu kesin.İllaki daha iyilerde var 15 tane süperlig takımında.Ancak bunu araştırmak yerine nasılsa 3 tane takım var ülkede ne gerek var uğraşmaya.İstanbuldan,hatta gazeteden seç oyuncuları..Ne yazıkki güzelim memleketimdeki milli takım bile belediye ye döndü.Kadrolaştı resmen.Yeni gol ÜMİDİMİZ ümit karan da gol krallığı içini iddalı olduğu ve fazlaca gol attığı sene ' değil gol kralı olsam 50 gol atsam alınmam milli takıma 'demişti.Aynı şekilde stuttgartta sakatlıktan önce bomba gibi bir sezon geçiren yıldırayın harcanışı,defansta sıkıntı çekeceğimiz belliyken ibrahim toramanın asla kadroya alınmayışı..vs.. Uzar gider bu.Bunlar herkesin gördüğü gerçekler.Ancak ülkemizin en sağlam kalemleri bile bu durumu kabullendiği için sesini çıkarmıyor.Çıkaramıyor.
     Ancak bizim takımımızda koraylar çoğaldıkça buna sessiz kalacağımızı sanmıyorum.Kötü düzene baş kaldıran hep biz olduk.Yine bu kötü milli takım düzenine de ilerleyen yıllarda çomak sokacağımıza inanıyorum.Tıpkı geçmişte olduğu gibi.İsmail Arcaların Fethilerin bıraktığı bayrağı tekrar birileri devralacak.İşte o zaman bu düzen değişmiş imparatorluk(!) yıkılmış olacak.
  Tekrar belirteyim bu yazıdan milli takımın başarısız olmasını istediğimiz sakın anlaşılmasın.Açılıma inat,bölücülere inat Milli zaferler gelsin.Birlik beraberlik artsın.Yine dökülelim sokaklara brezilyaya,almanyaya koyalım..

2 yorum:

  1. ESES'li olmak bazi konularda objektifligimizi kaybettirmemeli... Eger konusulacak olan ust duzey futbol soz konusu ise Sabri Sarioglu bence birak futbolculugu tribunde seyirci bile olamaz ama Koray ondan daha iyi demek cok tarafli bir soylem. Koray bizim takimimizin dahi bankosu sayilmaz... Goreceksin Sezgin iyilesince sagbeke gecer...

    Milli takima istanbul takimlarindan daha cok oyuncu alinmasi ya da istanbul takimlarina transfer olununca milli olmanin daha kolay oldugu imasi var yazida.. Evet bu dogru bir cikarsama ama anadoludaki takimlardan cok oyuncu milli takimlarda olunca daha iyi olacak olan nedir? mesele mevcutlarin anadoludan secilmemesi bir haksizlik ise, futbol kalitesinin terazisi avrupa kupasi maclaridir. Istanbul takimlari suanda kupalara devam ediyorlarken anadolu temsilcilerimiz buyuk farkli skorlarla yenilerek elendiler.. Demek ki iyilerin daha iyileri istanbul takimlarinda oldugu ortada.. Parada onlarda oldugu icin kaliteyi basip parayi aliyorlar... Elbette avrupa kupalarinda istanbul takimlari daha avantajli kuralar cekiyorlar, zira seribasi oluyorlar ama seribasi olmak icinde daha once avrupanin zorlu rakiplerinden fark yemeyip yenmek gerekiyor...

    Kendini bir tek su noktada yazinin ana temasina yaklastirabilirsin. Istanbul takimlarindaki milli oyuncularinda buyuk bir kismi anadoluda yetismistir...

    Umit Karan'a gelince Milli Takimda oynayacak durumda iken oynadi, haketmedigi zaman da oynamadi. Yildiray'da ayni sekilde... o da yillarca sakatti zaten... Ben bu secimlerde cok yalnis yapildigini dusunmuyorum... Milli takimda begenmedigim 2 kisi var Emre Belozoglu ve Fatih Terim..ama futbolla alakali degil begenmedigim yonleri.. karakteristik olarak bana itici geliyorlar... egolari da tavan yapmis durumda... Yoksa Turkiye tarihinde 1 dunya kupasi 3'Lugu bir de Avrupa Kupasi 3'lugu alirken kadrolarda hep istanbul takimlari agirliktaydi.


    Anadolu takimlariyla bir devrimden bahsedebilmek icin oncelikle mali ve idari yapilarini istanbul takimlariyla yarisabilir duruma getirmesi lazim...

    Bu arada blog hayirli olsun, kalici olmasi dileklerimle..

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle iyi dilekleriniz ve uzun yorumunuz için çok teşekür ederim.Tecrübelerinizden de yararlanmak isterim.
    Koray konusunu örnek olarak verdim.Yani en iyi izlediğimiz adam o.O bile ondan iyi oynar.Daha iyileri vardır tabiki.Siz bile sezgini buldunuz kafadan :)
    Genel olarak konunun ana fikrini benden iyi anlamışsınız.Anadolu takımında da iyi oldukları halde alınmamalı Anadoludan yetiştikleri içindir.Ancak asıl anlatmak istediğim ülke futbolundaki kötü düzenin bir parçasıda milli takımın olduğu.Büyükçü zihniyet burda da geçerli.Yoksa ardaların nihatların alınmasına tabiki sesimiz çıkamaz.Yine de bu düzenin bozucusu biz olmalıyız.
    Tekrar yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil